Facebook

Social Addict

A social media a munkám, ez a blog pedig a hobbim.

Címkék

Tovább terjednek a félreértések a Facebookon

2012.10.15. 06:31 ninetke

Bizonyos időközönként felüti a fejét a Facebook oldalak közt a hír, miszerint megváltoztak a hálózat szabályai, és az oldal rajongóinak csak töredéke láthatja a bejegyzéseket. A megoldás az, ha mindenki hozzáadja az oldalt az érdeklődési listák egyikéhez, és máris biztosan megjelenik az összes poszt. Tévedés!

fail.png

Valóban nem jelenik meg minden oldal bejegyzése a rajongók hírfolyamán... még csak az kéne! Körülbelül 200 oldalt lájkoltam eddig, életem végéig olvasgathatnám őket. Ehelyett a Facebook megpróbálja mérlegelni azt, hogy a felhasználó tevékenységei alapján mennyire érdekelheti őt az adott oldal, ezt a számítást nevezik edge ranknek. A hivatalos szám szerint a rajongók 16%-a látja az adott oldal bejegyzéseit, azonban ez a szám növelhető az aktivitás, a Talking about this növelésével, valamint hirdetésekkel. A lényeg, hogy be kell vonni a rajongókat, lájkolásra és kommentelésre bírni őket, és akkor egyre több ember hírfolyamán fog szerepelni az oldal bejegyzése!

Az érdeklődési körre visszatérve, valóban léteznek ilyenek, ezeket a felhasználó alkothatja meg magának, és ha rákattint, akkor a csoportban szereplő oldalak összes bejegyzését látja. Ez azonban nem egyenlő a fő hírfolyammal! Nekem is van 2-3 érdeklődési listám, hónapok óta nem kattintottam egyikre sem, ráadásul az is biztos, hogy a falon való megjelenés arányát sem növeli, ha valami szerepel benne, hiszen van köztük jópár olyan, amivel fél éve biztos nem találkoztam a falon. 

Természetesen egyik oldalnak sem árt, ha a rajongók felteszik az egyik érdeklődési listára, csak sajnos az erről szóló posztot sem látja mindenki...

A bejegyzés trackback címe:

https://socialaddict.blog.hu/api/trackback/id/tr564849002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grabb 2012.10.15. 12:39:24

Kétlem, hogy ezúttal tévedésről van szó. 1-2 hete magam is folyamatosan tapasztalom, hogy EGYETLENEGY (!) bejegyzés sem jelenik meg az üzenőfalamon olyan oldalakról, amikről korábban MINDEN bejegyzés megjelent, és amikkel folyamatosan aktív kapcsolatban voltam. Úgyhogy teljesen biztos vagyok benne, hogy valamilyen átprogramozás történt, mégpedig kifejezetten az elmúlt két hétben.

ninetke 2012.10.16. 07:20:51

@Grabb: Szia, félreértetted, ugyanis nem az a tévedés, hogy valami változott (elég ha csak elolvasod a felette lévő bejegyzést is). Az a tévedés, hogy a megoldás az, ha hozzáadják az oldalt egy érdeklődési listához és akkor minden bejegyzése megjelenik majd a hírfolyamon. @Grabb:

Grabb 2012.10.16. 12:02:44

@ninetke: Szia, nem értettem félre :-) Egy kattintással be lehet hozni az érdeklődési listán szereplő oldalak frissítéseit: a már létrehozott új lista nevére kattintva (üzenőfal bal oldali menüjén alul) ezek jelennek meg a szokásos hírfolyam helyett.

ninetke 2012.10.18. 06:30:16

@Grabb: Ja és ott nem jelentek meg? Akkor én értettem félre, amit írtál, sorry :)
süti beállítások módosítása