Facebook

Social Addict

A social media a munkám, ez a blog pedig a hobbim.

Címkék

A 10 legnépszerűbb Instagram hashtag

2012.11.13. 06:43 ninetke

Mostanában sokat foglalkoztat a kérdés, hogyan lehet valóban sok követőt szerezni az Instagramon. Erről majd olvashattok egy részletesebb bejegyzést, egyelőre azonban úgy éreztem, hogy a népszerű hashtagek is megérnek egy külön posztot. 

Sok ismerősöm a hashtagektől reméli a teljes sikert, körülbelül 10 sornyi kulcsszóval látják el fotóikat. Ez nem csak felesleges, de zavaró is a követők számára (arról nem beszélve, hogy mennyi munka lehet ezeket beírogatni). Ahelyett, hogy 20 szót sorolunk fel minden egyes fotóhoz, inkább arra kellene összpontosítani, hogy igazán hasznosakkal lássuk el őket.

Ha utólag, most jöttél rá, hogy milyen hashtageket kellett volna a képekhez írnod, akkor sem késtél le semmit, ugyanis a fotókhoz tartozó hozzászólásba is odaírhatod ezeket.

Érdekes tapasztalat: Reggel néhány korábbi fotómhoz én is odaírtam népszerű hashtageket, és azonnal elkezdtek szinte záporozni a like-ok. Noha pár perc alatt összesen körülbelül száz új like-ot gyűjtöttem be, a követőim száma semmivel sem lett több. Nem úgy, mint az Explore fülnél, de erről majd egy másik bejegyzésben írok...

Térjünk a lényegre, íme a 10 legnépszerűbb Instagram hashtag!

1. #love

love.jpg

fotó: izabelaborleephotograhy

2. #instagood

instagood.jpg

fotó: podoswart

3. #tweegram

tweegram.jpg

fotó: mjfalc

4. #photooftheday

photooftheday.jpg

fotó: satrialingga

5. #iphoneasia

iphoneasia.jpg

fotó: thisisk1mmy

6. #instamood

instamood.jpg

fotó: virgiljonathans

7. #me

me.jpg

fotó: mary_albazi

8. #cute

cute.jpg

fotó: _cutecouples1

9. #igers

igers.jpg

fotó: hayleywebsterful

10. #summer

summer.jpg

fotó: tgreyy

Ezeken kívül sok látogatót vonzhat profilunk a #sky, a #nofilter, a #fashion, a #food, a #happy, a #sun vagy az #instagramers hashtagekkel is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://socialaddict.blog.hu/api/trackback/id/tr154904530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SemBoga 2012.11.13. 11:08:48

és hol marad a #tits #ass #duckface rész? :)

xylon 2012.11.13. 12:04:11

@dr. Aullah: gondolom tigers ha a #-t egy t-nek nezed

boozoo 2012.11.13. 12:52:54

Ha nem értenék hozzá, azt mondanám baromság. De így, ez egy fasság.

audiosultan1 2012.11.13. 13:26:42

Az igers az "instagramers" roviditese. Szerintem is baromsag. Egyebkent nekem az a problemam ezzel hogy mar nem az eredeti funkciojukat latjak el ezek a tagek, hanem csak azt, hogy minel tobben lassak a kepeket. Ne adj isten ha mondjuk valoban szerelmes kepeket szeretnek nezegetni, nem valoszinu, hogy azokat talalom a #love hashtag bongeszesekor. Szoval fura amikor egy gordeszkazo srac kepenel az van alairva, hogy #food .... Na mindegy. Szóval faszság az egész.

ninetke 2012.11.14. 06:25:07

Hm a példának felhozott #love hashtag pont elég bő kifejezés, nem csak szerelemre használják, hanem barátságra, családi kapcsolatra, egy szeretett tárgyra vagy helyre.

Az tény, hogy nem szép dolog, ha valaki ráteszi a #cat hashtaget egy macskát távolról sem látott fotóra, azért, hogy így népszerűbb legyen. Viszont ha úgy nézed, hogy valaki rákeres például a #love szóra a világ egyik részén, az eredmények közt van a te fotód is, és az tetszik neki, akkor nem teljesen mindegy, hogy milyen környezetben találta?! A lényeg az, hogy kikerül és valakinek tetszik, akárcsak az Explore tabnál.

Amúgy szerintem ha valamit rosszul használnak az emberek, akkor arra nem az a megoldás, hogy akkor én pedig nem használom, hanem példát mutatok releváns tartalom gyártással, bár lehet én túl ideálisat vagyok :)

BalazsMate · http://stockholm.blog.hu 2013.08.07. 16:57:07

Most olvastam csak a cikket, de azert "megkesve" is hozzaszolnek.

En szeretek varosokrol keszult kepeket böngeszgetni, es gyakran egy kavescsesze vagy egy csücsöritö tinilany köszön vissza ram mondjuk egy "budapest" hashtag-re kereses utan ;) Erre a celra igy joforman alkalmatlan az Instagram sajnos.
(persze, ott keszült a kep, tehat joga van odairni)

Sokszor lattam olyat is, hogy a tinilanyok a szokasos tükör elötti fotozkodasukat kb 30 különbözö varos hashtag-jevel kommenteltek.

De a kevesbe popularis/trendi es kevesbe altalanos hashtag-ek viszont jol müködnek szerencsere.
süti beállítások módosítása